Dorpsstraat 202, LUNTEREN

Aan de Dorpsstraat 202 in Lunteren ligt deze unieke en karakteristieke vrijstaande villa “D’Eekhorst”. Met een royale gebruikersoppervlakte van 256m² biedt deze woning alle ruimte en comfort die u zoekt.
De karakteristieke stijl in combinatie met een heerlijk perceel van 6.245m2 en een geweldige ligging, direct bij het centrum van Lunteren geven het huis een ongeëvenaarde charme. De groene en zonnige achtertuin is een waar paradijs, compleet met een dubbele garage en zwembad. Hier ervaart u het ultieme gevoel van luxe en vrijheid.

De indeling van deze karakteristieke villa is als volgt:
Entree, de statige entree van de woning verwelkomt u aan de voorzijde, omgeven door een verzorgde voortuin en een dubbele eigen oprit. Eenmaal binnen, komt u in de royale hal, waar de originele details meteen in het oog springen. Deze hal vormt het centrale punt van de woning, met toegang tot alle ruimtes op de begane grond. Hier is een vaste garderobekast "in stijl passend" aanwezig. Een indrukwekkende binnenkomst.

Woon- en eetkamer:
De open (voor)woonkamer vormt het hart van de begane grond. Het vele natuurlijke licht dat door de raampartijen stroomt, zorgt voor een aangename en lichte sfeer. In de gezellige zithoek in de (achter)woonkamer kunt u heerlijk ontspannen, terwijl de authentieke houtkachel, welke is omringd met monumentale tegeltjes, zorgt voor warmte en knusheid. De aan de (voor)woonkamer grenzende serre is een heerlijke toevoeging; In de serre is er genoeg ruimte voor een royale eettafel, waardoor het de perfecte plek is voor gezellige diners met vrienden en familie.

Keuken:
Aan de achterzijde van de woning bevindt zich de ruime leefkeuken. Deze keuken, uitgerust met een L-vormig aanrechtblad, diverse inbouwapparatuur en biedt mogelijkheden voor modernisering naar eigen smaak én heeft ruimte voor een ruime eethoek. Ook is er vanuit de keuken tevens toegang tot een handige berging en de kelder.

Berging en kelder:
Grenzend aan de hal bevindt zich een handige berging, ideaal als technische ruimte en voor het opbergen van bijvoorbeeld schoonmaakspullen, voorraad of seizoensgebonden artikelen.
Vanuit de keuken is ook de kelder bereikbaar. Ideaal voor de opslag van provisie.

1e verdieping:
De trap in de hal leidt u naar de 1e verdieping, waar u vier ruime slaapkamers en een badkamer aantreft. Iedere slaapkamer ademt rust en ruimte, en biedt tal van mogelijkheden.
De vier slaapkamers op deze verdieping zijn stuk voor stuk royaal opgezet en worden overspoeld met natuurlijk licht. De kamers bieden voldoende ruimte voor een bed, kledingkast en eventueel een bureau. Dankzij de multifunctionaliteit van de kamers kan een van deze ruimtes ook dienen als kantoor of logeerkamer. Drie slaapkamers beschikken over ingebouwde kastruimte, waardoor uw spullen altijd netjes zijn opgeborgen. De originele houten draagbalken in de kamers geven extra karakter aan deze verdieping, en één van de slaapkamers biedt bovendien toegang tot een balkon.

Badkamer:
De badkamers op deze verdieping is aan de achterzijde gesitueerd en volledig betegeld. De badkamer beschikt over een dubbele wastafel, opbergmeubel en een ligbad, de douche is separaat, maar dit is eventueel aan te passen.

2e verdieping:
Een vaste trap leidt u naar de 2e verdieping, waar de ruime zolder zich bevindt. Deze zolder, gelegen in de nok van de woning, wordt verlicht door natuurlijk daglicht en biedt volop opbergmogelijkheden. Een handige extra ruimte die naar wens kan worden benut.
De zolder is geïsoleerd, ook is de kap in 2017 compleet vernieuwd.

Buitenruimte:
De riante, groene achtertuin is een waar pareltje. Het terras, direct aangrenzend aan de woning, biedt volop ruimte voor een buitentafel en stoelen, waardoor u hier in alle rust van de zon kunt genieten. Achterin de tuin vindt u een ruim terras rondom het zwembad, de ideale plek voor lange zomerdagen vol ontspanning. De tuin biedt volop privacy en is omringd door groen, een ware oase van rust. Daarnaast is er een ruime garage aanwezig, geschikt voor het stallen van auto's, fietsen of als extra opbergruimte.

locatie/omgeving
Deze prachtige villa ligt aan de rand van het sfeervolle dorp Lunteren. Op slechts enkele minuten fietsen bereikt u het gezellige dorpscentrum, waar diverse supermarkten, winkels en horecagelegenheden te vinden zijn. Voor gezinnen met kinderen zijn er meerdere basisscholen en sportclubs in de directe omgeving. Ook de bereikbaarheid is uitstekend: het treinstation van Lunteren ligt op korte afstand en de nabijgelegen uitvalswegen (A30, A12 en A1) verbinden u gemakkelijk met de steden in het westen van het land, als ook Ede, Barneveld en Amersfoort. Dit maakt Lunteren de perfecte uitvalsbasis aan de rand van de Veluwe.

Dit rijksmonument biedt zowel binnen als buiten verrassend veel ruimte waardoor u het gevoel hebt in het buitengebied te wonen terwijl het centrum van Lunteren lopend te bereiken is. De villa is voorzien van vele authentieke details. Door de goede staat van onderhoud en het gebruik van hedendaagse materialen biedt deze villa een prettig en comfortabel woongenot.

Extra informatie:
Landhuis “D’ Eekhorst” is in 1906 gebouwd. De bekende architect W.O.J. Nieuwenkamp heeft zich laten inspireren door de Kaapse bouwkunst maar er is ook een traditionele, landelijke stijl in het geheel terug te vinden zoals zware kozijnen, Hollandse deuren en sierankers.
De woning is opgetrokken van baksteen, maar de voorgevel is grotendeels wit bepleisterd. Het dak is gedekt met geglazuurde rode pannen van het type Tuiles du Nord. Het dak is in 2017 compleet vernieuwd en geïsoleerd. Het vrijwel geheel authentieke interieur sluit qua vormgeving goed aan bij de uitstraling van de villa.

Kortom een zeer riante en authentieke villa met een geweldige ligging en beleving, dicht bij het centrum van Lunteren.

lees meer +
€ 1.450.000,-kosten koper
Dorpsstraat 202  LUNTEREN Dorpsstraat 202  LUNTEREN Dorpsstraat 202  LUNTEREN Dorpsstraat 202  LUNTEREN Dorpsstraat 202  LUNTEREN Dorpsstraat 202  LUNTEREN Dorpsstraat 202  LUNTEREN Dorpsstraat 202  LUNTEREN Dorpsstraat 202  LUNTEREN Dorpsstraat 202  LUNTEREN Dorpsstraat 202  LUNTEREN Dorpsstraat 202  LUNTEREN Dorpsstraat 202  LUNTEREN Dorpsstraat 202  LUNTEREN Dorpsstraat 202  LUNTEREN Dorpsstraat 202  LUNTEREN Dorpsstraat 202  LUNTEREN Dorpsstraat 202  LUNTEREN Dorpsstraat 202  LUNTEREN Dorpsstraat 202  LUNTEREN Dorpsstraat 202  LUNTEREN Dorpsstraat 202  LUNTEREN Dorpsstraat 202  LUNTEREN Dorpsstraat 202  LUNTEREN Dorpsstraat 202  LUNTEREN Dorpsstraat 202  LUNTEREN Dorpsstraat 202  LUNTEREN Dorpsstraat 202  LUNTEREN Dorpsstraat 202  LUNTEREN Dorpsstraat 202  LUNTEREN Dorpsstraat 202  LUNTEREN Dorpsstraat 202  LUNTEREN Dorpsstraat 202  LUNTEREN Dorpsstraat 202  LUNTEREN Dorpsstraat 202  LUNTEREN Dorpsstraat 202  LUNTEREN Dorpsstraat 202  LUNTEREN Dorpsstraat 202  LUNTEREN Dorpsstraat 202  LUNTEREN Dorpsstraat 202  LUNTEREN Dorpsstraat 202  LUNTEREN Dorpsstraat 202  LUNTEREN Dorpsstraat 202  LUNTEREN Dorpsstraat 202  LUNTEREN Dorpsstraat 202  LUNTEREN Dorpsstraat 202  LUNTEREN Dorpsstraat 202  LUNTEREN Dorpsstraat 202  LUNTEREN Dorpsstraat 202  LUNTEREN Dorpsstraat 202  LUNTEREN Dorpsstraat 202  LUNTEREN Dorpsstraat 202  LUNTEREN Dorpsstraat 202  LUNTEREN Dorpsstraat 202  LUNTEREN Dorpsstraat 202  LUNTEREN Dorpsstraat 202  LUNTEREN Dorpsstraat 202  LUNTEREN Dorpsstraat 202  LUNTEREN Dorpsstraat 202  LUNTEREN Dorpsstraat 202  LUNTEREN Dorpsstraat 202  LUNTEREN Dorpsstraat 202  LUNTEREN Dorpsstraat 202  LUNTEREN Dorpsstraat 202  LUNTEREN Dorpsstraat 202  LUNTEREN Dorpsstraat 202  LUNTEREN Dorpsstraat 202  LUNTEREN Dorpsstraat 202  LUNTEREN Dorpsstraat 202  LUNTEREN Dorpsstraat 202  LUNTEREN Dorpsstraat 202  LUNTEREN Dorpsstraat 202  LUNTEREN
Kenmerken
  • Overdracht
  • vraagprijs
    € 1.450.000,- k.k.
  • Soort woonhuis:
    villa, vrijstaande woning
  • Status:
    beschikbaar
  • Bouw
  • Bouwjaar:
    1906
  • Woonoppervlakte:
    257 m²
  • Perceeloppervlakte:
    6242 m²
  • Inhoud:
    1099 m³